Guvernul ar putea adopta OUG pentru scăderea TVA la alimente bio și tradiționale

Guvern Dăncilă
Guvern Dăncilă

Guvernul ar putea adopta astăzi scăderea TVA la alimentele bio și tradiționale. O Ordonanță de urgență a fost depusă în acest sens. 

Executivul ar putea adopta, în ședința de marți, o ordonanță de urgență care reglementează contribuțiile de asigurări sociale de sănătate și reducerea cotei de TVA de la 9 la 5% pentru produsele alimentare montane, bio și tradiționale, au declarat surse guvernamentale pentru Mediafax.

De altfel, premierul Viorica Dăncilă a anunțat, sâmbătă la Satu Mare, că în scurt timp speră ca Guvernul să adopte reducerea TVA de la 9 la 5% pentru produsele bio și cele tradiționale.

Ministerul Finanțelor Publice a pus, miercurea trecută, în dezbatere pe site-ul instituției, ordonanța de urgență care prevede scăderea TVA la alimente și care reglementează plata contribuțiilor de sănătate.

În ceea ce privește TVA, OUG propune reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, bio, tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Vezi și: Percheziții în toată țara. 30 de tone de pește, confiscate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel