Guvernul a modificat Legea Educației cu o prioritate din campania lui Klaus Iohannis

Guvernul a modificat, luni, printr-o ordonanţă de urgenţă, Legea Educaţiei. A fost introdus, în premieră, conceptul de învățământ dual. Presupune pregătirea în alternanţă, teoretică şi practică, la nivelul învăţământului liceal.

"Prima din cele cinci modificări ale Legii 1/2011 vizează învăţământul dual, ca formă de organizare a învăţământului profesional şi tehnic. Pentru prima oară, într-o lege a educaţiei se introduce noţiunea de învăţământ dual, ca şi formă de pregătire în alternanţă: pregătire teoretică, în unităţile de învăţământ, cu pregătire practică, în cadrul unităţilor economice (...) Urgenţa introducerii acestor prevederi, cu reglementările aferente, constă în faptul că, la începutul lunii februarie, trebuie făcută publică oferta educaţională pentru absolvenţii clasei a X-a. Pentru ca această ofertă educaţională să fie făcută publică, (..) trebuie să se bazeze pe reglementări legale şi trebuie să se bazeze mai degrabă pe contracte de parteneriate între liceele profesionale şi agenţii economici, ca viitorii angajatori", a afirmat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-un briefing de presă, la Palatul Victoria.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în campania pentru Cotroceni, necesitatea "unui sistem de învățământ dual, similar cu ceea ce există în Germania, pentru că nu toata lumea vrea să dea Bacalaureatul dupa 12 clase și să se duca la facultate. Sunt mulți care vor să învețe o meserie simplă, dar bună". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel