Guvernul a adoptat cadrul prin care organizaţiile pot face parte din EURES

 

Guvernul a adoptat o ordonanţă prin care este instituit cadrul legal şi instituţional privind modul în care organizaţiile interesate pot deveni parte a reţelei EURES, conform unui comunicat de presă al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Organizaţiile interesate pot deveni parte a reţelei EURES, ca membri sau parteneri ai acestei reţele, în conformitate cu cadrul de cooperare instituit prin Regulamentul (UE) 2016/589 al Parlamentului European şi al Consiliului din 13 aprilie 2016 privind o reţea europeană de servicii de ocupare a forţei de muncă (EURES), accesul lucrătorilor la servicii de mobilitate şi integrarea mai bună a pieţelor forţei de muncă şi de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 492/2011 şi (UE) nr. 1296/2013.

Beneficiile membrilor și partenerilor EURES

Viitorii membrii sau parteneri EURES vor putea furniza servicii de asistenţă lucrătorilor şi angajatorilor, premisă esenţială pentru facilitarea exercitării libertăţii de circulaţie a lucrătorilor în cadrul Uniunii Europene.

"Prezentul act normativ este necesar pentru stabilirea şi completarea cadrului legal naţional în aplicarea Regulamentului UE, pe de o parte, iar pe de altă parte răspunde nevoii de servicii mai multe şi mai diversificate în domeniul circulaţiei forţei de muncă, pe o piaţă unică europeană într-o continuă dinamică", a declarat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

Dispoziţiile Ordonanţei Guvernului reglementează în principal: criteriile de admitere ca membri sau parteneri EURES a organizaţiilor, respectiv a persoanelor juridice de drept public sau privat; desemnarea Serviciului Public de Ocupare al României, respectiv Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, împreună cu agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene şi a municipiului Bucureşti, ca membrii EURES; realizarea evidenţei organizaţiilor admise ca membri şi parteneri EURES; obligaţiile organizaţiilor admise ca membri şi parteneri EURES; efectuarea verificării conformării membrilor şi partenerilor EURES cu legislaţia aplicabilă; încetarea şi suspendarea calităţii de membru sau partener EURES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel