Guvernul, 46 milioane lei pe un sistem IT național pentru adopții

Ședință de Guvern
Ședință de Guvern

Executivul are spre aprobare, marți, un proiect de hotărâre care prevede aprobarea notei de fundamentare pentru crearea unui sistem IT național pentru adopții.  

Pe ordinea de zi a ședinței de marți a Guvernului apare proiectul de hotărâre privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Sistem Informatic Naţional pentru Adopţie SINA".

„Finanțarea proiectului se realizează din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii", arată nota de fundamentare a actului normativ.

Conform sursei citate, sistemul informatic va furniza o serie de servicii electronice, necesare pentru eficientizarea timpilor de procesare a solicitărilor de adopție, determinarea celor mai bune opțiuni pentru potrivirea dintre copil și persoana/familia adoptatoare și monitorizarea post-adopție a copilului.

Din punct de vedere informatic, prin realizarea SINA va fi obținută alinierea la contextul tehnologic actual, simplificându-se și securizându-se totodată modalitatea de prelucrare, stocare și procesare a datelor.

„Astfel, pentru expunerea on-line către cetățeni și mediul public/privat a serviciilor publice este vizată punerea la dispoziție a următoarelor servicii de tip G2C pentru care se va asigura disponibilitate și acces ridicat/consolidat pentru cetățeni: - accesarea on-line a datelor/informațiilor referitoare la proceduri/formulare; - descărcarea on-line a formularelor; - încărcarea on-line a formularelor; - serviciu de suport/helpdesk", potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre.

Beneficiarul va fi Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, iar proiectul va contribui la implementarea Strategiei naționale agenda digitală pentru România 2020 (SNADR).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel