Guvern Republica Moldova. Schimbări masive

Igor Dodon
Igor Dodon

Şapte dintre cei 13 membri ai guvernului de la Chişinău vor fi înlocuiţi, conform unei decizii adoptate de Biroul Politic al Partidului Democrat (PDM), în consens cu alianţa aflată la guvernare în Republica Moldova, a anunţat marţi liderul PDM, Vlad Plahotniuc, informează Radio Chişinău.

Printre înlocuitori figurează doi foşti premieri ai Republicii Moldova, dar şi un fost preşedinte al Curţii Constituţionale de la Chişinău.

Fostul premier şi ex-ministru al afacerilor externe şi integrării europene, Iurie Leancă, va fi învestit în funcţia de vicepremier responsabil pentru integrarea europeană.

Un alt fost prim-ministru, Chiril Gaburici, urmează să preia portofoliul la Ministerul Economiei, iar fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, va relua funcţia de ministru al justiţiei, pe care a mai deţinut-o până în 2011.

Mandatul de ministru al afacerilor externe şi integrării europene îi va reveni ambasadorului Republicii Moldova la Geneva, Tudor Ulianovschi, fost viceministru în acelaşi minister.

Şi vicepremierul pentru reintegrare, George Bălan, va fi înlocuit, fotoliul său urmând să fie ocupat de Cristina Lesnic, o angajată a Ministerului Afacerilor Interne.

Svetlana Cebotari, director al Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui, a fost propusă pentru funcţia de ministru al sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale. Funcţia de ministru al agriculturii şi dezvoltării regionale va fi preluată de rectorul Universităţii Agrare din Chişinău, Liviu Volconovici.

Actualul guvern de la Chişinău a fost învestit la 20 ianuarie 2016, în contextul unei ample crize politice şi sociale. Legalitatea guvernului a fost contestată de opoziţie, fiind organizate proteste masive. În vara acestui an, parlamentul Republicii Moldova a aprobat o lege de modificare a structurii guvernului, numărul ministerelor fiind redus de la 16 la 9, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel