Guvern PSD-ALDE-Pro România. Dăncilă: Credeţi că preşedintele va numi un premier din această alianţă?

Prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a arătat neîncrezătoare că, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, preşedintele Klaus Iohannis ar numi un premier susţinut de o majoritate PSD - ALDE - Pro România.

Întrebată dacă e convinsă de faptul că unii membri PSD nu ar dori un Guvern PSD - ALDE - Pro România, în cazul în care moţiunea de cenzură trece, Dăncilă a replicat: "Şi cum credeţi dumneavoastră că domnul preşedinte Iohannis va numi un premier din această alianţă?".

"Nu iau în calcul acest scenariu"

Ea şi-a reiterat convingerea că moţiunea de cenzură nu va fi adoptată.

"Nu iau în calcul acest scenariu, pentru că eu cred că moţiunea nu va trece. Am mare încredere în colegele şi colegii mei. (...) Dacă va trece - să luăm şi acest scenariu în calcul - vom lupta în continuare cum am luptat şi până acum. PSD a mai fost în Opoziţie şi a câştigat alegerile", a spus premierul, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului, după şedinţa grupului deputaţilor PSD.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, luni, că la o oră după ce va trece moţiunea de cenzură în Parlament va propune PSD să refacă majoritatea de stânga, fără Viorica Dăncilă, menţionând că are două sau trei propuneri de premieri care nu au carnet de partid. Ponta a precizat că, dacă se va forma un Guvern PNL - USR, Pro România va fi în Opoziţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel