GUVERN ORBAN. Dăncilă, mesaj pentru Iohannis și PNL

Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES
Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES

Viorica Dăncilă a făcut referire, la începutul ședinței de Guvern de luni, la votul de învestitură din Parlament, programat pentru ora 14.00.

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că Ludovic Orban ar fi trebuit să vină cu alte propuneri în locul celor trei miniștri respinși la audierile din comisii.

„Ne aflăm în fața unei premiere, în sens negativ, prin faptul că se cere Parlamentului votul de învestitură pentru o echipă din care nu mai puțin de trei dintre miniștrii audiați au fost respinși în Comisiile de specialitate. Chiar dacă regulamentul prevede că avizul motivat al acestor Comisii este consultativ, e o problemă de responsabilitate asumată cu privire la potențialul miniștrilor propuși de a gestiona portofoliul la care aspiră.

Am toată încrederea în evaluarea Comisiilor de specialitate și consider că avizul negativ dat în cazul a trei miniștri propuși pentru portofolii importante ar fi trebuit să-i dea de gândit domnului Orban și să vină cu alte propuneri. Dar nu, după ce ne-au prezentat un program de guvernare improvizat, fără vreo legătură cu prioritățile românilor, Klaus Iohannis și PNL insistă să instaleze la Palatul Victoria această echipă improvizată. Orice argument politic adus de acești domni pentru a nega evidența nu este decât o dovadă în plus a amatorismului. Așteptăm votul colegilor parlamentari cu încrederea că vor pune în prim plan soarta țării și a românilor”, a spus Viorica Dăncilă, luni.

„Indiferent de controversele politice și de perioada electorală, Guvernul a lucrat în această perioadă și a pregătit mai multe măsuri în beneficiul românilor”, a declarat Viorica Dăncilă.

Parlamentarii se întrunesc, luni, de la ora 14:00, în ședință comună de plen, pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Pentru a putea fi învestit sunt necesare cel puțin 233 de voturi, pe care premierul desemnat susține că le are.

VEZI ȘI: Alex Coita, surprins de Pro România. Scenariu dacă Guvernul Orban nu trece

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel