Guvern Orban. Cine este Violeta Alexandru, propunerea PNL pentru Ministerul Muncii. A fost ministru și-n Guvernul Cioloș

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Violeta Alexandru este propunerea PNL pentru Ministerul Muncii în Cabinetul Orban, are 43 de ani și este președintele interimar al PNL București. 

A fost ministru delegat pentru Consultare Publică și Dialog Social în Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș.

Violeta Alexandru are de 43 de ani, care din 2019 a fost desemnat în luna iunie președinte interimar al PNL București, după demisia lui Cristian Bușoi din funcție, ales europarlamentar al PNL. Înainte de a fi interimar la șefia organizației liberale din Capitală, a fost consiliera lui Ludovic Orban, din 2017, scrie Mediafax. 

Violeta Alexandru a fost candidat pe lista de europarlamentare din 2019 a liberalilor, dar nu a prins un mandat de eurodeputat, fiind plasată pe poziția 12. PNL a trimis 10 europarlamentari la Bruxelles. 

Ea a absolvit Școala Națională de Ștudii Politice și Administrative din București, secția Științe Politice și are două diplome de masterat la aceeași facultate, unul în Guvernanţă şi Dezvoltare Instituţională şi în Afaceri Internaţionale şi Managementul Conflictelor.

Alexandru a fost coordonator de relații publice în Asociația Pro Democrația, între 1994 și 1997, iar între 1997 și 1999 a lucrat în Administrația Prezidențială, în mandatul de președinte al lui Emil Constantinescu, în funcția de consilier la Departamentul de Comunicări Internaționale și Relații cu Românii de Pretutindeni.

Ulterior, aceasta a fondat Institutul de Politici Publice (IPP) și a devenit director executiv al Asociației Pro Democrația. A activat ca director al IPP până în 2015, când a fost numită în funcția de ministru delegat pentru Consultare Publică și Dialog Social în Guvernul lui Dacian Cioloș.

După mandatul din Cabinetul Cioloș, Violeta Alexandru s-a înscris în PNL, unde a activat la filiala Sector 1, în 25 iunie 2019 având să fie numită președinte interimar la PNL București, unde activează și în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel