Guvern Orban | Chirieac, după anunțurile lui Iohannis: Asta a dat de înțeles

Klaus Iohannis și reprezentanți PNL la consultările de la Cotroceni
Klaus Iohannis și reprezentanți PNL la consultările de la Cotroceni

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o scurtă analiză, vineri după-amiază, după declarațiile președintelui Klaus Iohannis de la Cotroceni.

Klaus Iohannis a declarat, după consultările cu reprezentanții partidelor parlamentare, că, „luni, cel târziu marți", va desemna un nou prim-ministru, precizând că nu va mai nominaliza „un personaj de la PSD" pentru șefia Guvernului. Șeful statului a afirmat că varianta anticipatelor ar însemna că Guvernul Dăncilă ar rămâne interimar în funcție, ceea ce este „inacceptabil".

„Numele premierului cred că va fi Ludovic Orban", a spus, ulterior, Bogdan Chirieac

„Președintele nu mai dorește un premier care să pună condiții. Domnul Ludovic Orban este și îndreptățit pentru funcția de prim-ministru, e președintele PNL. Așa funcționează democrația. Altminteri, ne-am lămurit cu alegerile anticipate. Nu dorește să le forțeze acum, pe motiv că rămâne Guvernul Dăncilă. Deci s-ar putea ca, în acest moment, să facă niște concesii, asta a dat de înțeles. Adică să mai vină și alte partide la negocieri.

Deși, oricum ar fi, nu se va vota pentru alegeri anticipate, în sensul în care parlamentarii nu vor pica un al doilea Guvern. Pot pica Guvernul Orban 1, dar, în momentul acesta, nu și Guvernul Orban 2. Domnul Iohannis a făcut clar cunoscut că nu dorește premier de la PSD și că nici nu va primi PSD într-o eventuală coaliție", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, vineri după-amiază, la Antena 3, imediat după declarația președintelui Klaus Iohannis de la Cotroceni.

„Deocamdată, este un moment greu pentru PSD și doamna Dăncilă. Să vedem ce se întâmplă. Vedeți că au apărut știri potrivit cărora urmează eliminarea lui Dăncilă. Nimeni nu își asumă, mi-e teamă să nu fie fake news. În acest moment, PSD este și ținta unui război informațional. Deci e război total. Sperăm ca domnul Iohannis să pună capăt acestei perioade de instabilitate", a mai spus analistul politic în intervenția de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel