Urmărește emisiunea live


Guvern: Număr bilete tratament balnear 2018

Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Muncii și Justiției Sociale, modul de stabilire a numărului biletelor de tratament balnear care se acordă, în anul 2018, prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.

Acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanților îndreptățiți, în limita numărului de locuri asigurate în unitățile de tratament din proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alte unități de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Astfel, Guvernul a stabilit că din suma de 344.237.000 lei, prevăzută în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018 cu această destinație, vor fi asigurate maximum 204.416 bilete, din care maximum 59.527 de locuri asigurate prin unitățile proprii ale CNPP.

Cât este durata unui sejur

Biletele vor fi repartizate pe maximum 19 serii, durata unui sejur fiind de 16 zile, pentru un tratament balnear de 12 zile.

Sunt vizați, în principal, pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, însă un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi celor asigurați pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

[citeste si]

Numărul de locuri contractate va fi anunțat după finalizarea procedurilor de licitație publică, care se va derula cu respectarea prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, și va fi anunțat prin postarea pe Portalul CNPP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel