Guvern Germania. Merkel este optimistă, incertitudinea continuă

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că Germania are nevoie de un guvern stabil şi şi-a exprimat convingerea că la apropiatul lor congres social-democraţii vor da undă verde formării unui guvern de coaliţie alături de conservatori, transmite Reuters. 

Într-o conferinţă de presă la Berlin, Merkel a spus că are încredere că Partidul Social-Democrat (SPD) va 'adopta o decizie responsabilă'. Nu mă voi amesteca în asta, a precizat politiciana conservatoare germană. 

Mai mulţi politicieni social-democraţi germani au criticat duminică proiectul de acord guvernamental încheiat recent cu blocul conservator CDU-CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială). 

Atât social-democraţii, cât şi conservatorii, care au fost parteneri în guvernul de coaliţie precedent (2013-2017), au înregistrat pierderi severe la alegerile legislative din septembrie anul trecut, deşi democrat-creştinii Angelei Merkel au ieşit pe primul loc. 

Acordul preliminar, care ar permite Germaniei să depăşească impasul politic care durează de câteva luni, după alegerile legislative din septembrie 2017, a fost negociat şi validat vineri de către conducerea SPD şi de democrat-creştini. 

Delegaţii SPD vor trebui să se pronunţe pentru a aproba principiile acestei alianţe sau, dimpotrivă, a le invalida, caz în care prima economie a Europei va fi aruncată din nou în incertitudine, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel