Guvern Dăncilă, UDMR-PNL, întâlnire. Bogdan Chirieac: Dacă va pica Guvernul, se rescrie politica în România

Președintele PNL, Ludovic Orban, se întâlnește cu liderul grupului deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, şi cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, după cum liderul liberal a confirmat pentru DCNews (VEZI AICI). Întâlnirea are loc înainte de votul de învestitură a Guvernului Dăncilă. 

UPDATE 15:00: Kelemen Hunor a anunțat că ”vom da și noi o șansă coaliției PSD-ALDE”. 

VEZI ȘI: GUVERN DĂNCILĂ, VOT. Kelemen, după întâlnirea cu Orban: Ușa e DESCHISĂ!

Deși inițial se vehicula că UDMR a luat deja o decizie, informația a fost una eronată din cauza mesajului în limba maghiară a lui Kelemen Hunor. Acesta anunțat, de fapt, ceea ce a mai anunțat înainte, și anume că va lua o decizie după audierea miniștrilor, în ședință comună a grupurilor UDMR de la Parlament. 

Întâlnirea cu Ludovic Orban vine înainte de această decizie. 

”Faptul că domnul Ludovic Orban are negocieri nu mă miră. Asta face Opoziția, încearcă. Asta e situația în zona respectivă. În continuare, nu am emoții că va pica Guvernul. Dacă va pica Guvernul, se rescrie politica în România. Înseamnă că PSD-ALDE nu mai au majoritate, înseamnă că președintele Iohannis va numi un premier al său, înseamnă cu lucrurile se schimbă fundamental. Nu cred acest lucru, iar motivul pentru care nu se va întâmpla asta este reprezentat de legile justiției pe care le doresc toți” a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Dragnea, rol de președinte PSD și candidat la președinție

Acesta a precizat, anterior, că este optimist cu privire la Guvernul Dăncilă, acest optimism bazându-se pe relația total neconflictuală a Vioricăi Dăncilă cu Liviu Dragnea: ”Pe asta se bazează și pe faptul că l-am văzut pe Liviu Dragnea mai degrabă în rol de președinte de partid, poate candidat la președinție, nu în rol de prim-ministru, cum s-a întâmplat cu ultimele două guverne”. Analistul politic a precizat că-n privința miniștrilor ”evident, e nevoie de schimbări”. 

Bogdan Chirieac a explicat că ”s-a mers pe dorința partidului coroborată cu a domnului Dragnea, în sensul în care `cine a fost alături de mine împotriva lui Tudose, cine a fost contra mea`. Așa au rezultat acești domni miniștri.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel