EXCLUSIV  GUVERN DĂNCILĂ. Ruptură ȘOC la PSD. Dragnea – Ștefănescu, discuție incredibilă - UPDATE

Scandal la PSD, în urma CEx-ului de vineri. Trei surse au oferit pentru DC News informații de culise despre un război între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu.

O sursă din partid a povestit, pentru DC News, o confruntare inimaginabilă desfășurată în Cex-ul de vineri.

Scandalul a pornit de la Valentin Popa, propunerea pentru ministerul Educaţiei din partea organizației din Suceava, propunere susținută de liderul PSD Liviu Dragnea, care întorcea astfel serviciul județelor ce l-au susținut în ultimele două Cex-uri. Codrin Ștefănescu a susținut-o pe Ecaterina Andronescu.

Popa ar fi ținut un discurs plin de dezacorduri gramaticale. La un moment dat, a intervenit Codrin Ștefănescu, care a spus că nu putem să propunem în fața a milioane de alegători o astfel de alegere. Mai exact, Popa în detrimentul Ecaterinei Andronescu, în contextul în care deține cea mai mare notorietate din partid, „chiar mai mare decât a mea", a spus Codrin Ștefănescu. „Dacă ieșim cu această propunere în fața electoratului, vom avea mai probleme. Voi, cei care îl susțineți pe Popa, nu o să puteți explica", ar fi spus Codrin Ștefănescu.

Dialog Dragnea - Ștefănescu

În acest moment, nervos, Dragnea l-a întrerupt pe Ștefănescu. În cele ce urmează vă redăm dialogul dintre cei doi, potrivit sursei:

Dragnea: Nu îi faci un bine lui Cati cu vorbele astea.
Ștefănescu: De ce îți permiți să mă întrerupi?
Dragnea: Îmi permit pentru că pot.
Ștefănescu: Și eu pot să te întrerup. Pot să spun lucruri nespuse care te întrerup pe tine de tot.
Dragnea: Te întrerup pentru că sunt încă președintele partidului.
Ștefănescu: Încă!

Vot

Ulterior, spiritele s-au potolit, trecându-se la vot. În timp ce Popa a primit 49 de voturi, Andronescu doar 11. Alături de Codrin Ștefănescu, au mai votat Vrancea, Dâmbovița, Giurgiu, Brăila, Buzău, Gabriela Firea și patru primari de Sector (doi au lipsit).

Au înghețat

În sală a fost șoc. Auzisem pe surse, dar nu am crezut, zvonuri potrivit cărora ar exista tensiuni între Dragnea și Ștefănescu. În urma situației de astăzi, s-a demonstrat că așa stau lucrurile, declară sursa.

În momentul disputei, Codrin Ștefănescu stătea lângă Buzatu și Stănescu, care au înghețat, mai zice sursa, în sală fiind un moment de consternare.

A doua sursă

DC News a încercat să verifice această informație și din alte surse.

Un lider de organizație ne-a confirmat că au fost candidaturile trase în mod ciudat, parcă la ordin până în momentul votului. Stroe, Nassar, Dobre s-au retras înainte de vot, totul a semănat cu o execuție a fostului grup din jurul lui Tudose și Bădălău. S-a creat o stare inconfortabilă, spune sursa.

Totodată, am întrebat sursa ce spune despre conflictul Dragnea – Ștefănescu. Cu Oprișan erau lucrurile clare, am fost surprinși, disputa a fost pe față și extrem de dură, încât am înțeles că lucrurile nu stau bine în partid, și, într-adevăr, am fost surprinși că a fost votat un necunoscut în locul Ecaterinei Andronescu, ceea ce este greu de tolerat, spune sursa.

De menționat că mulți dintre cei prezenți nu au ridicat mâna la vot.

A treia sursă

De asemenea, am discutat și cu un alt membru al CEx. La fel, a declarat că nu se aștepta la așa ceva. A mai spus că județele cu președinți interimari, încă nealeși, i-au aprobat lui Dragnea toți miniștrii. De unde au venit peste noapte  niște necunoscuți? Mulți nici nu îi cunoaștem. Nu i-a văzut nimeni la televizor până azi, să facă ceva pentru partid.

Întrebată de dispută, a treia sursă ne-a confirmat că a generat stupoare în CEx. Nu ne așteptam la riposta lui Ștefănescu. Suntem îngrijorați pentru că să te iei de Ștefănescu și Andronescu ne distruge pe toți. Nu mai spunem cum va fi la electorat.


Am încercat să luăm legătura cu Buzatu și Ștefănescu, însă până la această oră cei doi nu au putut fi contactați.

UPDATE: Codrin Ştefănescu a făcut un comentariu după ce DC News a publicat discuția pe care a purtat-o cu Liviu Dragnea. "Poate la nervi, am spus și eu, și Liviu Dragnea câte ceva, dar nu este un conflict. M-am enervat că Liviu Dragnea m-a întrerupt", a zis secretarul general-adjunct al PSD.

VEZI ȘI Ștefănescu, REACȚIE după discuția șoc cu Dragnea: E ADEVĂRAT!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel