Guvern – BNR. Eugen Teodorovici: NU este niciun război

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Guvernul şi Banca Naţională a României au o relaţie de colaborare instituţională şi nu este cazul ca preşedintele Klaus Iohannis să medieze această relaţie, a declarat, marţi, Eugen Teodorovici.

'Cred că nu este nevoie de o mediere. Avem un Guvern, avem o relaţie instituţională cu Banca Naţională a României, am spus şi cu alte ocazii că, în calitate de ministru al Finanţelor, am avut discuţii cu domnul guvernator (al BNR - n.r.), aşa că nu cred că este nevoie să avem o astfel de mediere din partea unei alte instituţii ale statului', a spus Teodorovici, în cadrul unor declaraţii de presă.

El a arătat că, probabil, preşedintele ţării va adresa o invitaţie la Cotroceni premierului Viorica Dăncilă, urmând ca aceasta să ia o decizie în consecinţă. 'Nu este niciun război (între BNR şi Guvern - n.r.). Eu am spus că noi colaborăm, BNR şi Ministerul Finanţelor, nu am spus că nu ne criticăm. În cadrul acestor discuţii, noi colaborăm, dar asta nu înseamnă că nu ne putem exprima alte opinii vizavi de acţiunile băncii centrale', a continuat şeful Finanţelor.

[citeste si]

Ce a spus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, că va încerca o mediere între Guvern şi Banca Naţională a României şi că îi va chema la Cotroceni şi pe unii, şi pe alţii în zilele următoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel