Guvern blocaj. Gheorghe Iancu: Faptă gravă! Înseamnă înlocuire

Iohannis - Dancila
Iohannis - Dancila

Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului, a explicat, joi, la Antena 3, ce se întâmplă acum în contextul în care două ministere sunt blocate.

Gheorghe Iancu a declarat că, de la finalul celor 45 de zile în care s-a asigurat interimatul la ministerele Transporturilor și Dezvoltării Regionale, documentele pot fi semnate în continuare doar de secretari de stat. Despre situația în sine, fostul Avocat al Poporului susține că nu există o pedeapsă pentru refuzurile repetate al președintelui României de a semna decretele pentru persoanele propuse de Executiv, însă pentru încălcarea Constituției trebuie suspendat.

"Nu se schimbă structura și nici compoziția politică"

"Interimatul s-a terminat la sfârșitul celor 45 de zile prevăzute de Constituție și nicidecum de lege sau de regulamente. Ceea ce se întâmplă după nu este prevăzut de Constituție pentru că dacă ne referim la articolul 85, alin. 3 din Constituție, adică schimbarea compoziției politice a guvernului sau a structurii, nu este cazul aici. Adică nu se schimbă structura și nici compoziția politică, chiar dacă sunt numite persoanele respective. Dar de data asta nu e numită persoana repsectivă. Fapta respectivă este faptă gravă care încalcă Constituția, iar treaba aceasta înseamnă suspendarea din funcție. Nefiind reglementată situația asta de excepție, orice încălcare a Constituției este faptă gravă. (...) Înseamnă înlocuirea președintelui prin suspendare. Următorul președinte, sigur că va lua măsurile de rigoare", a declarat Gheorghe Iancu la Antena 3. 

Citește și: Mihaela Trofimov și Dan Clucinschi, actori la Teatrul Excelsior, interviu la DC News

Tăbăcaru, dezvăluire șocantă despre Bica: Nu ne jucăm cu așa ceva

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel