Gustă (Certinvest): Piaţa românească de asset management are un potenţial de peste 2 milioane de investitori

Piaţa românească de asset management numără în prezent aproximativ 330.000 de investitori, dar are un potenţial de peste două milioane de investitori, a declarat, miercuri, Horia Gustă, director general Certinvest, la prima ediţie a Summitului Administratorilor de Fonduri din România.

,,Piaţa de asset management românească se află în jurul a 330.000 de investitori. Personal cred că există un potenţial de peste două milioane de investitori care pot investii în fondurile de investiţii româneşti şi nu numai. Cheia este de a fi acolo, de a încerca să te prezinţi, să le explici cum funcţionează şi cred că educaţia financiară are un rol foarte important. Trebuie să lucrăm cu toţii la creşterea nivelului de educaţie financiară pentru a încerca să le explicăm că e mai sănătoasă o investiţie într-un fond de investiţii decât una în criptomonede, a spus Horia Gustă.

El a menţionat că jucătorii independenţi impulsionează piaţa. ,,EI se află în şalupe care merg repede, în timp ce jucătorii foarte mari, bancari, se află în petroliere sau în vase gen Titanic, a subliniat sursa citată.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel