Gușă: Statul paralel are doi candidați la prezidențiale. Totul depinde de mobilizarea PSD

Consultantul politic Cozmin Gușă a făcut o analiză a alegerilor prezidențiale care au început deja în diaspora și care vor începe mâine și în România

"La alegerile prezidențiale de duminică, statul paralel are doi candidații, pe Dan Barna și pe Mircea Diaconu. Sunt pe păduri diferite, adică rezerviștii dintr-o pădure, din stânga șoselei, sunt cu Dan Barna, iar cei din dreapta șoselei sunt cu Mircea Diaconu.

Acum cei doi securiști duc o luptă acerbă pentru intrarea în turul II. Și atenție, pericolul este destul de mare să avem statul paralel în finala cu Iohannis.

De ce? Pentru că deși Viorica Dăncilă luni la prânz în jur de 20% din pricina ieșirii de la guvernare s-a produs o demobilizare și o scădere în sondaje care o păstrează în marja de 19-20% care i-ar permite să meargă în turul II. La Barna procentul este de 13%, dar nu s-a măsurat diaspora, care a început să voteze cu sârg. Diaconu căzuse pe la un 8%, după învestirea Guvernului Orban, a început să crească sărind peste 10%”, a spus Gușă, la Realitatea.

 

Dăncilă depinde de mobilizarea PSD

„Atenție, toate aceste calcule nu vor mai fi valabile într-o singură ecuație: dacă structura de conducere a PSD își face treaba și mobilizează partidul. În acest caz, Viorica Dăncilă este în turul II, unde are foarte puține șanse în fața lui Iohannis, dar este de văzut în continuare. Dacă structura de campanie nu își face treabă, o să îl avem pe favoritul Dan Barna care poate să treacă peste Viorica Dănculă sau, să vedem, s-ar putea să fie și Mircea Diaconu.

(...)

Deci, ca o concluzie putem să spunem așa: Iohannis are între 40 și 42% în acest de moment. Este însă destul de plafonat pe acest scor, va fi foarte interesanta compatibilizarea electoratelor pentru turul II. Dacă va fi cu Viorica Dăncilă în turul II, acest lucru va reprezenta un avantaj pentru Iohannis pentru că electoratul se va compatibiliza anti-Dragnea, nu neapărat anti-Dăncilă, dacă va fi cu Dan Barna, atunci Barna îi va face mari probleme lui Iohannis în turul II pentru că juca, la fel ca Mircea Diaconu, cartea anti-sistem, iar sistemul va fi reprezentat de Iohannis. Atunci jocurile se vor complica”, e de părere Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel