Gușă, după intervenția lui Ghiță: Aceasta e marea dezvăluire. România, într-un scandal internațional

Cozmin Gușă
Cozmin Gușă

Cozmin Gușă a vorbit despre acuzația lui Sebastian Ghiță, potrivit căreia conducerea DNA i-a făcut dosare președintelui Iohannis pentru a-l șantaja.

Cozmin Gușă a subliniat și rolul pe care l-a avut Florian Coldea în această ecuație, dar și faptul că după ce Sebastian Ghiță a primit azil politic, România va face subiectul unui scandal internațional.

„Eu nu m-am îndoit nicio clipă că DNA Ploiești se afla sub coordonarea lui Florian Coldea. Același care l-a urmărit pe Sebastian Ghiță”, a precizat Gușă care a amintit că ceea ce a prezentat ulterior Sebastian Ghiță a dus la îndepărtarea lui Coldea. 

Întrebat ce interes ar fi avut Coldea să-l șantajeze pe președinte, consultantul politic a declarat:

„Nu e greu răspunsul. În alegerile din 2014, statul paralel reprezentat de Maior și Coldea s-a împărțit în două. Maior, directorul civil l-a susținut pe Victor Ponta, în timp ce șeful militar, Coldea, l-a susținut pe Klaus Iohannis. Lucruri care între timp au fost documemntate. Klaus Iohannis nu avea vreo posibilitate din punct de vedre moral, dar poate și din alte motive care ținau de integritate, să-l schimbe pe Coldea. Coldea și-a dat seama că nu mai e preferat în acea funcție și a început să lucreze din timp”, a precizat Cozmin Gușă care a subliniat că șantajul la președintele Iohannis este ”marea dezvăluire cu care a venit Sebastian Ghiță”.

„Explică de ce procurorii de la DNA au fost protejați și mai important, niciodată șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, deși ar fi trebuit să răspundă public de o unitate din subrdinaea ei, nu a avut nimic de spus de DNA Ploiești”, a precizat Gușă la România TV.

 

România, într-un scandal internațional

Gușă a atras atenția unui lucru aparent neobservat: Faptul că Sebastian Ghiță a primit azil politic în Serbia, va face din România subiectul unui scandal internațional.

„Prima categorie de informații pe care le-a adus Sebastian Ghiță se referă la faptul că, obținându-și un azil politic pe baza dovezilor că a fost vânat de unitatea militară de la DNA Ploiești, ne angrenează într-un scandal internațional. Un stat vecin, Serbia, acceptă acele dovezi pe baza mărturiilor că Sebastian Ghiță a fost vânat de justiția din România. Avem o problemă internațională. Aceste lucruri se propagă”, a mai adăugat consultatul politic Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel