Gunoiul "se scumpește". Taxa de salubrizare a fost majorată

Imagine rol ilustrativ
Imagine rol ilustrativ

Începând din ianuarie 2019, taxa se majorează cu 2,5 lei de persoană. Cine va fi afectat de această măsură?

Reşiţenii vor plăti mai mult pentru gunoi, începând din ianuarie 2019, după ce consilierii locali au aprobat joi, în şedinţă ordinară, majorarea acestei taxe cu 2,5 lei de persoană.

"Pentru gunoi, cetăţenii vor plăti de la 8 lei cu TVA, la 10,50 lei, din două raţiuni, o taxă impusă de Agenţia de Mediu, tot de Guvern, de 30 lei pe tonă, ceea ce înseamnă 2 lei de cetăţean, diferenţa fiind impusă de majorarea salariului minim pe economie, a combustibilului şi consumurile companiei. Solicitarea companiei a fost făcută încă de acum un an, însă am încercat să temporizăm această majorare, în speranţa că se va schimba operatorul, dar acest lucru nu s-a întâmplat", a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

Vezi și: Tăriceanu: Nu poate continua așa. Plecăm din România...

Subvenţie de 200.000 lei pe lună

Primăria Reşiţa plăteşte o subvenţie de circa 200.000 lei pe lună pentru transportul gunoiului la Oradea, adică 1.500 tone pe lună. Cumulat, în ultimii doi ani, înseamnă aproximativ 1,5 milioane euro. Din acest motiv, primarul Ioan Popa spune că va da în judecată Asociaţia de Dezvoltare Comunitară sau Consiliul Judeţean Caraş-Severin, în încercarea de a recupera banii pierduţi.

"Suntem în discuţii cu juriştii noştri, pentru a vedea pe cine trebuie să dăm în instanţă, adică Asociaţia de Dezvoltare Comunitară sau Consiliul Judeţean Caraş-Severin, care este acţionar majoritar în povestea asta. Cineva trebuie să plătească faptul că noi nu putem transporta aici, la cinci kilometri, ci la 300 km", a afirmat primarul Ioan Popa.

Vezi și: NOUĂ TAXĂ introdusă de Guvernul Dăncilă. Ce scoate la iveală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel