Guillaume Faury, noul director general al Airbus

Consiliul de Administrația al Airbus a selectat noul director general. 

Guillaume Faury, preşedintele diviziei de avioane comerciale, este cel ales de CA pentru a-i succeda lui Tom Enders în funcţia de director general, transmit DPA şi Reuters.

Tom Enders, în vârstă de 59 de ani, a informat oficial Consiliul de Administraţie că nu va încerca să obţină un nou mandat de director general la finalul actualului mandat ce se va încheia la Adunarea Generală Anuală a Acţionarilor din 2019.

Demisii pe bandă rulantă

Şeful departamentului de vânzări, John Leahy, a demisionat în ianuarie, fiind urmat după o lună de directorul operaţional Fabrice Bergier. De asemenea, directorul financiar Harald Wilhelm va părăsi compania anul viitor. Preşedintele Denis Ranque va demisiona la expirarea mandatului, în 2020.

Guillaume Faury, în vârstă de 50 de ani, a fost numit în decembrie 2017 preşedinte al diviziei de avioane comerciale, după ce Fabrice Bregier a fost de acord să demisioneze, deoarece a pierdut bătălia pentru putere cu actualul director general, Tom Enders.

Promovarea francezului Guillaume Faury urmează să fie aprobată la Adunarea Generală a Acţionarilor din 10 aprilie şi ar urma să pună punct schimbărilor în conducere după câţiva ani turbulenţi. Grupul aeronautic european se confruntă cu acuzaţii de corupţie în Marea Britanie, Franţa şi Germania şi cu presiuni în urma întârzierii livrării unor componente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel