Gușă, după victoria lui Trump: Schimbări de ordine mondială

Gozmin Gușă este de părere că alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA este ”imaginea unei schimbări de oridine mondială".

Cozmin Guşă a explicat, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, care au fost punctele slabe ale candidatei Hillary Clinton, dar şi care vor fi efectele alegerii lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite.

"Tot ceea ce contează pentru noi este să discutăm despre consecințele în Europa și despre cele care vor afecta direct România. Americanii și-au ales. În viață ai ceea ce meriți", a declarat Cozmin Gușă.

Consultantul politic a adus în discuție "involuția lumii", vizibilă în ultimii ani, spune el, nu doar la nivelul leadershipului politic, ci și al mentalului colectiv, caracterizată prin oameni din ce în ce mai lipsiți de cultură, care citesc tot mai puțin, care sunt frustrați și care, în baza acestor lucruri, când se simt păcăliți, acționează instinctiv.

Cei care înțeleg care pot fi consecințele alegerii lui Trump în funcția de președinte al Statelor Unite au dreptul să fie chiar speriați, consideră Cozmin Gușă. "Asistăm la imaginea unei schimbări de ordine mondială, iar acesta este un cuvânt care pentru geopoliticieni este un element determinant în evoluția pe termen mediu și lung a societății. Schimbarea de ordine mondială care se citește în spatele alegerii lui Trump în SUA este lucrul la care trebuie să ne gândim", a completat acesta.

În viziunea consultantului politic, lumea de astăzi este dornică de aventură, "în ciuda discuțiilor publice legate de faptul că ar trebui să fii un familist convins, așa cum Trump nu este, să-ți plătești taxele, așa cum Trump n-a făcut, și să nu agresezi femeile". Această aventură, susține Gușă, ne poate duce la instabilitate, ceea ce se va vedea în primul rând pe piețele financiare și apoi la nivelul structurilor de putere, nu doar în SUA, dar și în țările unde SUA au influență directă.

Dezavantajele lui Hillary Clinton

Cozmin Gușă precizează că fosta Primă Doamnă este un politician versat care ar fi putut să ofere siguranță, care fost un partener al lui Clinton, mai degrabă, atunci când acesta a fost președinte, însă care a avut două mari dezavantaje în această campanie electorală.

În primul rând, spune consultantul politic, a avut dezavantajul mandatelor foarte slabe ale lui Barack Obama, care nu a neglijat doar Europa, ci întâi SUA, iar această decădere a clasei de mijloc, la nivelul veniturilor, este cauzată și de strategia pe care a avut-o.

Al doilea mare dezavantaj al lui Hillary Clinton a fost că a avut susținerea corporațiilor multinaționale, antipatizate de populație, susține Gușă. "A doua cauză este asocierea lui Clinton cu puternicul zilei - corporația multinaținală, care de mult este mai bogată decât statele, care-și impune voința peste tot pe planetă. Aceste corporații au devenit atipatizate pentru că de multe ori capitalul naținal este distrus de ele și susținerea directă din partea lor atrage antipatie din partea celor care le urăsc. Înfrângerea nu este doar pentru Hillary Clinton, ci și pentru sistemul economic din Statele Unite, cel dominat de corporațiile multinaționale care cu prea multă dedicație și insistență au sustinut-o pe Clinton, ceea ce i-a creat un avantaj financiar, dar un mare dezavantaj de imagine, pentru că lumea, astăzi, este supărată pe această dictatură a multinaționalelor, pe acest imperialism de tip economic care a fost foarte mult criticat până acum", a explicat consultantul politic.

- See more at: https://www.realitatea.net/gu-a-despre-victoria-lui-trump-asistam-la-imaginea-unei-schimbari-de-ordine-mondiala_2001272.html#sthash.g8SWMUJx.dpuf

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel