EXCLUSIV  Gruparea anti-Dragnea, candidat la Congres și prezidențiale. Ce așteaptă de la Ponta

 

Tabăra anti-Dragnea din PSD și-a stabilit strategia pentru Congresul din 10 martie. Unii dintre așa-numiții baroni locali au declarat DCNews că nemulțumirile au crescut în partid la adresa actualului lider și că este posibilă schimbarea garniturii de conducere. Chiar dacă, în acest moment, Dragnea pare să dețină controlul total, marea masă a membrilor de partid poate răsturna situația, la vot.

Trei întâmplări din ultima vreme au umplut paharul, spune un vicepreședinte PSD. Iohannis a anunțat la televizor că președintele nostru s-a dus la o întâlnire în secret la Cotroceni. Am rămas fără glas, când am aflat chiar din gura lui Iohannis că a mers la negocieri, că Dragnea e o jucărie pe biroul de la Cotroceni. Această poziționare a fost confirmată și de atitudinea lui Dragnea, de neimplicare în demersul lui Tudorel Toader. E furtună în teritoriu, ne reproșează lumea pe stradă, nu mai spun Facebook sau mail-uri, că s-a căzut la pace, că nu s-a bătut pentru revocarea lui Kovesi. Nu în ultimul rând, Maior s-a prins că se încearcă executarea sa de către omul lui Dragnea, ca urmare l-a dat în primire la Comisia SRI. În partid se știu mult mai multe despre declarațiile foarte ample făcute de Maior la Comisie, cu amănunte despre petreceri și evenimente la care a participat alături de șefii SRI. Se simte miros de blat, iar PSD nu va accepta asta”, ne-a declarat unul dintre vicepreședinții din tabăra anti-Dragnea.

Strategia: provocare la alegeri generale în partid

Strategia ”răsculaților” este să îl provoace pe Liviu Dragnea să pună la bătaie toate funcțiile, nu doar să ceară un vot de încredere. Mai precis, se intenționează să ceară depunerea mandatelor și alegeri pentru toate funcțiile: președinte, președinte executiv, secretar general, vicepreședinți. Liderii anti-Dragnea încearcă să aibă până luni, la Cex-ul care va decide ordinea de zi a Congresului, o platformă comună. Mai precis, se va merge pe varianta susținerii Ecaterinei Andronescu pentru președinția partidului și a Gabrielei Firea drept candidat la prezidențiale. Șanse mari au și cei doi candidați susținuți de Codrin Ștefănescu, cel mai vocal critic al lui Dragnea, respectiv Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae. Este foarte posibil să se mai înscrie în cursă și alți candidați surpriză.

Între timp, baronii anti-Dragnea au lansat semnale către Victor Ponta, care este somat să ”spună ce știe despre coabitarea lui Dragnea cu sistemul”. Ponta întreține suspiciunile la adresa lui Dragnea, prin comentarii publice sau postări pe Facebook, dar opoziția din partid așteaptă afirmații concrete și poziții tranșante de la fostul lider PSD, pentru a putea ataca pe față actuala conducere.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel