Urmărește emisiunea live


Grup infracţional de trafic de droguri, destructurat

În urma a 12 percheziţii domiciliare şi a unei operaţiuni de prindere în flagrant delict efectuate de poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate din cadrul IPJ Buzău, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 20 de kilograme de droguri de risc, a anunţat vineri Biroul de presă al IPJ Buzău.

Patru persoane au fost reţinute, iar alte patru sunt cercetate sub control judiciar. Potrivit sursei citate, pe 3 octombrie poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. - B.T. Buzău, au prins în flagrant delict un tânăr, de 23 de ani, din Buzău, în timp ce ar fi oferit un colet cu 8 kilograme de droguri de risc unui alt buzoian de 21 de ani.

"Tinerii erau în atenţia poliţiştilor din luna martie a.c., când au fost demarate investigaţiile pentru documentarea activităţii infracţionale a unui grup de 10 persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc, din cercetările reieşind că tânărul de 21 de ani, împreună cu un altul de 25 de ani, ar fi iniţiat contacte pe teritoriul unei ţări europene prin intermediul cărora ar fi achiziţionat în repetate rânduri droguri de risc, pe care, prin intermediul unor firme de curierat, le-ar fi trimis în România, ulterior fiind comercializate", a precizat IPJ Buzău.

Patru persoane au fost reţinute

Conform sursei citate, au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare în locaţii frecventate de membrii grupării, din judeţul Buzău şi municipiul Bucureşti şi au fost puse în executare 10 mandate de aducere. Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor două arme cu aer comprimat.

"În urma administrării probatoriului, patru persoane au fost reţinute, iar faţă de alte patru procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar", a precizat sursa citată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel