Gruia Stoica, patronul GFR, îi dă replica lui Traian Băsescu

gruia stoica dece
gruia stoica dece

Deținătorul Grupului Feroviar Român, Gruia Stoica, câștigător al licitației pentru privatizarea CFR Marfă, dă asigurări că firma sa negociază cu instituții financiare din top 5 mondial și că va face în mod sigur plata la care s-a angajat față de statul român.

”GFR/Grampet este o societate bancabilă, solidă financiar, fără datorii la stat, un important angajator român şi un important contributor la buget, care îşi menţine angajamentul de a plăti suma ofertată în cadrul licitaţiei. Conform calendarului stabilit prin caietul de sarcini, am depus deja garanţia de 10 milioane de euro, sumă importantă pentru o piaţă precum cea din România. Avem discuţii în prezent cu instituţii financiare din top 5 mondial şi avem certitudinea că vom face plata conform condiţiilor stabilite”, a declarat Gruia pentru Mediafax.

Președintele Traian Băsescu declara, marți, într-o conferință de presă, că nu are încredere în procesul de privatizare al CFR Marfă, mai ales că cel care a câștigat licitația caută bani ”cu oarecare disperare” la bănci, pentru a onora contractul cu firma de stat.

Gruia Stoica a explicat că este normal ca o companie de rangul celei pe care o deține el să caute credite bancare pentru a-și completa fondurile proprii.

”Grampet - GFR continuă să se concentreze asupra procesului de privatizare a CFR Marfă, conform condiţiilor şi graficului convenite cu Ministerul Transporturilor. În această perioadă, atenţia noastră se îndreaptă asupra strategiei de integrare a CFR Marfă în GFR/Grampet ulterior semnării contractului, cât şi asupra obţinerii avizului Consiliului Concurenţei pentru tranzacţie”, a adăugat omul de afaceri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel