Gropi la granița cu Bulgaria. Bădălău: Este o CONFUZIE

Niculae Badalau
Niculae Badalau

Senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că regretă faptul că municipiul Giurgiu a ajuns în presa naţională ca exemplu negativ după ce s-a discutat despre porţiunea de drum plină cu gropi din apropierea frontierei cu Bulgaria şi consideră că în acest caz este vorba de o confuzie.

"Noi, giurgiuvenii, am ştiut între noi să ne facem un pic de reclamă negativă şi am văzut că deja suntem prin presa centrală cu drumul de la vamă. (...) Vreau să vă spun un lucru: din punct de vedere strict juridic hotărârea de consiliu local municipal nu ţine loc nici de hotărâre de guvern, nici de lege. Singurele acte prin care se poate schimba proprietatea sau administrarea unui drum sunt hotărârile de guvern şi ele sunt promovate de reprezentantul guvernului în teritoriu, prefect, subprefect şi ele trebuia înaintate acolo. Am întrebat-o pe doamna prefect (n. r. - prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu) dacă a promovat o hotărâre în acest sens şi a spus că nu a avut o asemenea solicitare. Deci e foarte clar că a fost o confuzie aici şi, probabil, asta este cauza pentru care a fost citat Giurgiu ca negativ în toată presa naţională. Acum eu îl cred şi pe domnul primar Barbu, pentru că dânsul are dreptate că din bugetul comunităţii nu poate susţine şi repara un drum pe care trec zilnic două mii de tiruri", a declarat Niculae Bădălău.

Schimbarea administratorului drumului 

El spune că este clar că acea porţiune de drum "trebuie să fie la drumurile naţionale pentru că e de interes naţional, legând de fapt România de Bulgaria" şi "nu are ce căuta ca proprietate sau administrare la Primăria municipiului", dar demersul acesta "trebuie făcut legal", în acelaşi timp trebuie căutată o soluţie, cât mai repede, pentru ca acest drum "să fie cât de cât adus la o stare de funcţionare", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel