GRIPĂ, VIRUS GRIPAL. Numărul deceselor crește

Numărul deceselor cauzate de virusul gripal crește, dar ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunță că nu va fi declarată epidemie de gripă.

Întrebată dacă există posibilitatea declarării unei epidemii, având în vedere că a crescut numărul celor care au decedat în urma gripei, Pintea a răspuns: „ În niciun caz. Este un număr mare de decese, dar nu este peste nivelul pe care specialiştii l-au prognozat”.

„Din această săptămână, numărul cazurilor va fi în scădere, deci nu putem vorbi de declararea unei epidemii, nu a fost vorba niciodată. Abia acum 2 săptămâni s-a depăşit nivelul minim prognozat. Nivelul maxim nu a fost atins niciodată în această perioadă. Este, într-adevăr, trist că au murit totuşi 47 de oameni, dar suntem în limitele aşteptate”, a spus Pintea.

Numărul morților a crescut astăzi

Joi, alte două persoane au murit din cauza gripei.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani, din judeţul Tulcea, care avea virus gripal tip A (H1) pdm09 şi condiţii medicale preexistente şi de o femeie în vârstă de 35 de ani, din judeţul Iaşi, cu virus gripal tip B, dar fără condiţii medicale preexistente cunoscute.

Niciunul din cei decedaţi nu era vaccinat antigripal. 


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel