Gripă sau răceală? Campanie de testare gratuită în Sectorul 6

Pentru a veni în sprijinul copiilor și al părinților din Sectorul 6, și nu numai, Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie” prelungește perioada Campaniei “Gripă sau Răceală” cu încă o săptămână.

Astfel, până în data de 14 februarie 2020, copiii din Sectorul 6 pot beneficia de un control medical amănunțit, gratuit, pe bază de programare prealabilă la numerele de telefon: 031.9593 sau 0726.150.250. Totodată, și copiii care nu domiciliază legal în Sectorul 6 pot beneficia de control medical gratuit, decontat prin CASMB, dacă se prezintă cu bilet de trimitere de la medicul de familie.

Campania se derulează prin Cabinetul de Pediatrie al Centrului de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie” și are ca scop principal depistarea și prevenirea extinderii cazurilor de gripă.

Zeci de copii s-au prezentat pentru control

În cele două zile de la debutul campaniei, 46 de copii s-au prezentat pentru un control amănunțit la Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii nr. 81. În urma aplicării testului, au fost depistate 7 cazuri de gripă.

Dacă micuții acuză dureri de gât, strănută, au nasul înfundat, nu au poftă de mâncare sau au febră, este bine să fie văzuți de un medic pediatru pentru a primi un diagnostic și un tratament corect. Totodată, în cadrul aceluiaşi Cabinet de Pediatrie se poate realiza, la cerere, testul rapid pentru depistarea prezenței virusurilor gripale influenza A și B, acesta fiind un test de screening care presupune recoltarea de secreții nazale sau faringiene.

Mai multe informații despre cum să evitați îmbolnăvirea, dar și despre serviciile puse la dispoziție de Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie”, găsiți pe site-ul  www.nectarie6.ro.

Totodată, încă de luni, 27 ianuarie 2020, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a implementat un set de măsuri prin care autoritatea locală ajută comunitatea să prevină răspândirea virusului gripal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel