Gripă aviară. Măsuri de siguranță în Sectorul 1

gripa aviara
gripa aviara

Primăria Sectorului 1 a precizat într-un comunicat că s-a constituit o celulă de criză în cadrul primăriei pentru a stopa orice posibilitate de extindere a cazurilor de gripă aviară apărute recent în sector.

În contextul cazurilor izolate de gripă aviară depistate în Sectorul 1, Primăria sectorului precizează într-un comunicat ”că s-a constituit o celulă de criză pentru combaterea răspândirii cazurilor de gripă aviară pe teritoriul acestei zone administrative. Potrivit unui buletin de analiză, emis de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală, a fost confirmată influența aviară la cinci pescăruși găsiți morți pe malul lacului Grivița, în aval de barajul Străulești”.

În aceste condiții, Direcția Sanitar - Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București, instituția care conduce celula de criză de la nivelul Capitalei, a stabilit o zonă de supraveghere sau monitorizare de 10 kilometri în jurul locației unde au fost descoperite cazurile de gripă aviară. Această zonă de supraveghere cuprinde Sectoarele 1, 2, 5 și 6 din Municipiul București precum și localitățile Tunari, Otopeni, Corbeanca, Buftea, Mogoșoaia, Chitila, Dragomirești Vale și Chiajna din județul Ilfov, se precizează în comunicat.

În cadrul celulei de criză, Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache a cerut tuturor directorilor din primărie să ia toate măsurile pentru a izola focarul de gripă aviară și pentru a preveni răspândirea sa pe raza Sectorului 1.

"Doresc să asigur populația Sectorului 1 că administrația locală va aplica toate măsurile legale pentru a ține situația sub control. Până la această oră, în sectorul 1, nu a fost înregistrat nici un caz de gripă aviară la păsările domestice din gospodăriile populației. Fac un apel la cetățenii Sectorului 1 să respecte cu strictețe toate măsurile decise de administrația locală și de celelalte instituții implicate în combaterea răspândirii cazurilor de gripă aviară", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel