Gripa australiană, identificată în Italia. Cum se manifestă. Efecte grave la cei care au comorbidități

Sursă foto: Unsplash (CDC)
Sursă foto: Unsplash (CDC)

Un val de infecții cu gripa australiană a trimis în spital mai mulți oameni, predominant copii. 

La Spitalul de Pediatrie Bambino Gesù au fost identificate 16 cazuri de gripă "australiană". Confirmarea soseşte de la cercetătorii din cadrul Departamentului de Imunologie a spitalului, care au urmărit agentul patogen la 16 copii, scrie Rador.

Prin analiza profilului molecular al agenţilor patogeni contractaţi, virusul H3N2 a fost detectat în toate cele 16 cazuri. Primul caz a fost identificat la sfârşitul lunii iunie. "Caracterizarea unui virus este o investigaţie de laborator care ne permite să-i descoperim caracteristicile şi să înţelegem dacă este un agent patogen necunoscut sau deja cunoscut. La pacienţii noştri a fost identificat H3N2, un tip relativ comun care a circulat de-a lungul anilor. Valul de infecţii, care a început cu aproximativ 6 luni înainte în emisfera sudică, inclusiv din Australia, promite să fie intens şi în Italia, care a fost atinsă de virus deja de deja de la începutul verii", a declarat Carlo Federico Perno, directorul secţiei de Microbiologie şi Pediatrie.

Care sunt simptomele gripei australiene

Gripa australiană "se manifestă prin simptome tipice bolilor sezoniere: oboseală, dureri de oase şi muşchi, febră şi probleme ale sistemului respirator şi gastrointestinal. La subiecţii cu risc şi în cazul comorbidităţilor, boala poate avea efecte mai grave", a declarat Alberto Villani, directorul Departamentului de Urgenţă.

Există schemă de vaccinare?

În Italia, administrarea vaccinului actualizat, care, prin urmare, asigură şi acoperirea tulpinii H3N2, va începe de la 1 octombrie. "Ar trebui vaccinaţi împotriva gripei toţi copiii, mai ales dacă sunt fragili, începând de la vârsta de 6 luni", indică Villani, care aminteşte cum noul sezon gripal ar putea coincide cu un nou val de infecţii cu Covid-19. "Vaccinarea duală, anti-gripă şi anti-Covid, este deosebit de importantă şi potrivită pentru toate grupurile cele mai vulnerabile ale populaţiei. Vaccinul este un instrument sigur pentru a-i proteja atât pe ei, cât şi pe cei mai expuşi riscului din familiile lor", a conchis expertul.

Un focar de Ebola a izbucnit în Uganda

Uganda a declarat că un focar de Ebola a izbucnit după ce un caz dintr-o tulpină relativ rară provenită din Sudan a fost confirmat în țară, a anunțat marți Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Biroul OMS pentru Africa a transmis într-o declarație că pacientul a fost confirmat după ce a fost testat un eșantion de la un tânăr de 24 de ani din districtul Mubende din țară. Autoritățile sanitare din Uganda au investigat șase decese suspecte în district în această lună. Ministerul Sănătății din țară a declarat că pacientul în vârstă de 24 de ani a murit după ce prezenta simptome.

„În prezent, există opt cazuri suspecte care primesc îngrijiri într-o unitate spitalicească”, a spus OMS Africa, adăugând că ajută autoritățile sanitare din Uganda însărcinate cu investigația și trimit personal în zona afectată.

„Este pentru prima dată în mai mult de un deceniu când Uganda înregistrează tulpina Ebola Sudan”, a spus dr. Matshidiso Moeti, directorul regional al OMS pentru Africa. „Colaborăm îndeaproape cu autoritățile naționale de sănătate pentru a investiga sursa acestui focar.” Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel