Grindină de dimensiunea unei mingi de tensi în Italia. Românii cu planuri de vacanţă, avertizaţi de MAE

Grindina
Grindina

Coasta Adriatică a Italiei a fost lovită, în cursul zilei de miercuri, de o furtună violentă, oraşul Pescara, unde s-au înregistrat cel puţin 18 răniţi, fiind cel mai afectat. Cele mai mari probleme s-au înregistrat din cauza grindinei care a căzut, aceasta având dimensiunea unei mingi de tenis.

Conform Il Messaggero, bucăţile mari de grindină au făcut prăpăd, lovind totul în cale. Sute de maşini au fost avariate, iar mulţi oameni, inclusiv o femeie însărcinată, au suferit răni la nivelul capului şi a feţei.

Turiştii români, avertizaţi de MAE

MAE anunţă că, în conformitate cu datele transmise de Serviciul de Protecţie Civilă din Italia, miercuri, mai multe regiuni din zona de centru-nord a ţării se vor confrunta cu fenomene meteorologice intense, sub formă de ploi şi furtuni.

Astfel, a fost emis cod galben de precipitaţii intense, grindină, furtuni şi intensificări ale vântului în regiunile Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna, Marche, Piemonte, Toscana şi în Provincia Autonomă Trento.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel