Grindeanu sesizează CCR pe moțiunea de cenzură

Foto Facebook / Sorin Grindeanu
Foto Facebook / Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a decis să sesizeze Curtea Constituțională în cazul votului de la moțiunea de cenzură prin care a fost îndepărtat de la Palatul Victoria. 

Sesizarea lui Sorin Grindeanu se referă la votul din data de 21 iunie. El spune că ar fi vorba despre un conflict constituțional, în privința modului în care s-a desfășurat votul la moțiunea de cenzură. Mai exact, Grindeanu spune că votul în Parlament ar fi trebuit să fie secret și nu cu bilele la vedere așa cum s-a întâmplat, relatează România TV. 

Mai mult decât atât, Grindeanu spune că tot acest proces de vot cu bilele la vedere a fost supravegheat de mai multe persoane din coaliția de guvernare. Sorin Grindeanu ar vrea ca pe viitor, dacă o astfel de modalitate de votare s-ar repeta, votul să se repete. El cere să se modifice regulamentul în sensul unei forme clare, astfel încât să nu se mai ajungă la o asemenea situație.

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat încă de ieri că pregătește o sesizare către Curtea Constituțională a României pentru modul în care s-a desfășurat votul de la moțiunea de cenzură.

Reamintim că pe data de 21 iunie, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a trecut cu 241 de voturi pentru și zece împotrivă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel