Grindeanu, proiect legislativ pentru blocurile cu bulină

bulina-rosie-risc-seismic
bulina-rosie-risc-seismic

Locuitorii blocurilor cu bulină vor putea fi evacuaţi cu forţa, dacă vor refuza consolidarea clădirii.
Un nou proiect legislativ aflat pe masa Guvernului le dă mână liberă primarilor să intervină.

Guvernul Grindeanu a pus la punct un proiect de lege care le dă primarilor posibilitatea de a executa silit persoanele care refuză să elibereze locuinţele situate în blocurile cu bulină.

Proiectul Guvernului arată că, în cazul în care se refuză accesul celor  însărcinaţi cu lucrările de consolidare, primarul va putea dispune restrângerea folosinţei încăperilor sau evacuarea temporară, pe timpul desfăşurării lucrărilor.

„Decizia de evacuare temporară are caracter executoriu de la data ofertei unei locuinţe de necesitate pentru cazare pe perioada execuţiei lucrărilor de intervenţie şi va putea fi adusă la îndeplinire pe calea executării silite“, se arată în proiectul de lege.

Primăria este obligată să asigure fondurile necesare cheltuielilor de mutare sau să plătească chiria pe perioada execuţiei lucrărilor, dacă locuinţele de necesitate lipsesc. Tot primăria trebuie să pună la dispoziţia celor evacuaţi spaţii necesare depozitării bunurilor locatarilor.

În expunerea de motive la proiectul legislativ, se precizează că existenţa unui număr mare de clădiri înalte încadrate în clasa I de risc seismic, în comparaţie cu numărul redus de clădiri la care proprietarii au început lucrările de consolidare, reprezintă o situaţie de criză.

După consolidare, proprietarii trebuie să returneze banii cheltuiţi de autorităţile locale în rate lunare egale, fără dobândă, pe o perioadă de până la 25 de ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel