Urmărește emisiunea live


Grindeanu, discuții cu ministrul Finanțelor pe tema deficitului

Premierul Sorin Grindeanu poartă discuții cu ministrul Finanțelor și președintele ANAF despre scrisoarea Comisiei Europene privind deficitul bugetar.

Premierul Sorin Grindeanu se întâlnește, vineri, cu ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, şi preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Bogdan Nicolae-Stan, la Palatul Victoria. Tema discuției o reprezintă scrisoarea trimisă de Comisia Europeană, prin care a solicitat măsuri pentru reducerea deficitului, estimat la 3,6% în anul 2017.

Potrivit unor surse guvernamentale, cei trei oficiali discută și despre încasările la buget, după ce execuţia bugetară pe luna ianuarie a stârnit îngrijorări. Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, execuţia bugetară pe ianuarie s-a încheiat cu un excedent de 3 miliarde lei, mai mic decât în aceeaşi perioadă a lui 2016, când a fost de 4,7 miliarde de lei.

Comisia Europeană a trimis o scrisoare Ministerului de Finanţe, în care avertizează că, potrivit datelor disponibile, deficitul ar urma să depăşească 3% în 2017 şi cere ca Executivul de la Bucureşti să anunţe măsuri clare pentru reducerea lui.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel