Urmărește emisiunea live


Grevă la două companii aeriene low cost! 380 de zboruri anulate

Traficul a două companii aeriene low cost este grav perturbat din cauza unui greve a personalului, 380 de zboruri fiind anulate.

Traficul companiilor aeriene low cost Eurowings şi Germanwings, care fac parte din grupul, va fi serios perturbat joi ca urmare a unei greve de 24 de ore a personalului de bord care va afecta aproximativ 380 de zboruri, în principal pe rutele interne, informează Reuters.

Greva de la Germanwings va afecta zborurile de pe aeroporturile germane Duesseldorf, Koln şi Dortmund în timp ce protestul de la Eurowings va afecta aeroporturile Duesseldorf şi Hamburg.

Eurowings a precizat că aproximativ 380 de zboruri vor fi anulate dar zborurile pe distanţe lungi nu vor fi afectate. Sindicatul personalului de bord UFO a cerut declanşarea unei greve de protest în urma eşecului negocierilor cu managementul pentru un nou contract colectiv de muncă.

'Regretăm această escaladare dar este una necesară. Negocierile au ajuns într-un punct în care nu există altă alternativă decât greva', a declarat preşedintele UFO, Nicoley Baublies.

Apel la revenirea la masa negocierilor

În replică, conducerea grupului Lufthansa, care utilizează companiile regionale Eurowings şi Germanwings pentru a-şi extinde operaţiunile low-cost, a făcut un apel către sindicatul UFO să revină la masa negocierilor.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloţilor şi personalului de bord în încercarea de a introduce noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face faţă competiţiei crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu precum şi din partea companiilor low cost. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel