Grevă în Argentina după ce un caz de viol a şocat lumea

Mii de femei şi bărbaţii au făcut o grevă de o oră în Argentina sub formă de protest după ce un caz de viol a şocat naţiunea. O tânără de 16 ani a fost violată şi ucisă.

Lucia Perez a fost drogată şi violată, după care a fost ucisă în oraşul Mar del Plata. Nu este primul astfel de caz, Argentina confruntându-se cu o adevărată epidemie a violenţei domestice, scrie BBC. 

Marşuri în semn de protest s-au organizat în Buenos Aires şi în alte oraşe argentiniene. Multe pancarte spuneau: „Dacă ne atingi pe una din noi, toate reacţionăm.“

Sabrina Cartabia, una din organizatoarele marşului, a declarat: „Spunem că e de ajuns. Nu vom mai tolera misoginismul şi violenţa cu care noi, toate femeile, avem de a face.“ Protestari au purtat negru şi au mărşăluit sub sloganul „Ni una menos“ „Nici una mai puţin“.

Agresiune sexuală inumană  

Doi bărbaţi au adus-o la spital spunând că tânăra a făcut o supradoză de droguri. Doctorii au descoperit însă că tânăra a fost torturată şi supusă la perversiuni sexuale. Tânăra a murit în final de la un atac de cord.

Maria Isabel Sanchez, procurorul în acest caz, descrie ce i s-a întâmplat Lucia ca: „o agresiune sexuală inumană.“

Trei bărbaţi au fost arestaţi în acest caz. Procurorii spun că a fost drogată cu marijuana şi cocaină şi că un obiect străin a fost introdus în corpul fetei. Durerea a fost atât de intensă încât tânăra a făcut un atac de cord şi a murit la scurt timp.

Mama Luciei a declarat: „Nu putem înţelege un act de o asemenea barbarie. E imposibil de înţeles“, iar tatăl ei a continuat: „Felul în care au ucis-o e inuman.“. 

În medie în Argentina o femeie este ucisă în cazuri de violenţă domestică la fiecare 36 de ore, iar în România statisticile arată ca la 30 de secunde o femie este agresată. România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la capitolul violenţă domestică.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel