Greva foamei în Parlament. Florin Roman: Mi-am luat cărţi

Luni, 18 septembrie, deputatul PNL Florin Roman a început greva foamei pe culoarul de la P1 din Palatul Parlamentului, în semn de protest faţă de lipsa finanţării pentru Monumentul Unirii de la Alba Iulia.

"Să ne întoarcem puţin în istorie şi să ne amintim că în urmă cu 100 de ani foarte mulţi români mureau la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz, câtă frunză şi iarbă, şi deschideau drumul spre ceea ce noi, ca români, ne-am dorit întotdeauna - România Mare. Atunci, un guvern aflat la putere, responsabil, a avut inteligenţa să adune provinciile româneşti să se nască România Mare şi practic să avem noi teritorii.

Astăzi, din păcate, ne confruntăm cu o guvernare care riscă să arunce în derizoriu tot ceea au făcut acei guvernanţi responsabili în urmă cu 100 de ani.

Motivul pentru care intru în greva foamei este că am solicitat sprijin din partea statului pentru finanţarea monumentului Unirii, care nu este o piatră, aşa cum îl cataloghează unii şi alţii, este un monument dedicat românilor care au murit pe front pentru ca noi să trăim astăzi într-un stat naţional modern. La ora în care a trebuit să intru în această formă de protest extremă, după nouă luni de zile de dialog surd cu reprezentanţii Puterii, nu avem nici buget pentru Centenar, nu avem nici calendar de evenimente, nu avem nici viziune. Deşi sunt vicepreşedinte al Comisiei Centenar şi am cerut în nenumărate rânduri, ministrul Culturii refuză să ne pună al dispoziţie aceste proiecte", a spus Roman la Palatul Parlamentului.

[citeste si]

Acesta spune că va sta zilnic pe culoarul de la P1, pentru că acolo este locul său de muncă şi va dormi la grupul PNL.

"Am cărţi de citit, mi-am luat cărţi, îmi trimit oamenii din ţară cărţi, citesc, o sa am şi de lucru, vreau să lucrez, voi participa la lucrările Parlamentului, lucrez la proiecte în perioada asta. Mă voi spăla la baia cea mai apropiată pentru că o să mă trezesc de dimineaţă când sper să nu fie foarte multă lume şi să pot să-mi fac şi eu igiena personală", a menţionat el, adăugând că nu ştie cât va rezista în greva foamei, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel