Urmărește emisiunea live


Grevă aeroporturi Berlin. 200 de zboruri anulate

Peste 200 de zboruri au fost anulate joi pe cele două aeroporturi din Berlin, în urma unei greve a personalului la sol, care solicită o majorare salarială de un euro pe oră, transmite Deutsche Welle. 

Sindicatul Verdi a cerut membrilor săi de la aeroporturile Tegel şi Schoenefeld din Berlin să înceteze lucrul timp de şase ore, începând cu ora locală 4:00 a.m. (04:00 GMT). Autorităţile aeroportuare au anunţat că 156 de zboruri au fost anulate pe aeroportul Tegel şi 54 pe aeroportul Schönefeld. 

O grevă similară desfăşurată săptămâna trecută a provocat anularea a peste 130 de zboruri. 

Sindicatul a trimis pasagerilor o scrisoare deschisă spunând că regretă întârzierile şi anularea zborurilor, dând vina pe companiile aeriene şi furnizorii de servicii la sol. 

"Într-un bilet de avion, costul serviciilor oferite în timpul staţionării pe aeroporturi este în medie de 10%. La un bilet de 100 de euro, costul este de zece euro. O creştere de aproximativ 10% ar majora preţul biletului cu doar un euro", se arată în scrisoare. 

Sindicatul a cerut o majorare salarială de la aproximativ 11 euro pe oră la 12 euro pe oră în cadrul unui an. Conducerea a oferit o creştere anuală de 0,10 euro în următorii patru ani, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel