Greta Thunberg critică politicienii după incendiile din Australia

Greta Thunberg FOTO: Agerpres
Greta Thunberg FOTO: Agerpres

Cunoscuta activistă pentru mediu Greta Thunberg a criticat politicienii pentru lipsa de implicare în stingerea incendiilor din Australia. 

"Australia este în flăcări şi vara este abia la început. 2019 a fost un an al temperaturilor record şi al secetei. Astăzi, temperatura din afara oraşului Sydney a fost de 48,9 grade Celsius. Se stimează că 500 de milioane de animale au murit din cauza incendiilor de vegetaţie. De asemenea, peste 20 de oameni au murit şi mii de case au fost arse. Incendiile au lansat în atmosferă deja peste două treimi din emisiile anuale de CO2 ale ţării. Fumul a acoperit gheţarii din Noua Zeelandă, încâlzindu-i şi topind gheaţa într-un ritm accelerat. 

Cu toate astea, nu s-a văzut nicio implicare a politicului pentru diminuarea efectelor. Pentru că nu reuşim să facem încă conexiuni între criza climatică şi răspândirea fenomenelor de vreme extremă precum incendiile din Australia. 

Asta trebuie să se schimbe, acum. Gândurile mele merg spre cei din Australia, care au fost afectaţi de aceste incendii devastatoare", a scris Greta Thunberg pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel