Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Greșeala pe care o facem în Săptămâna Mare de post. Părintele Marțiș, semnal de alarmă privind ce mâncăm înainte de Paște

Pr. Ovidiu Ciprian Marțiș
Pr. Ovidiu Ciprian Marțiș

Părintele Ovidiu Ciprian Marțiș, intr-un interviu pentru DC News, a explicat ce înseamnă un post adevărat, cum ar trebui să parcurgem această perioadă a Săptămânii Mari, dar și ce înseamnă un concediu pentru suflet. Părintele a subliniat și provocările lumii consumeriste în care produsele ‘’de dulce’’ au ajuns să fie înlocuite cu ingrediente ‘’de post’’.   

 

Cu privire la unele produse catalogate de post, de exemplu lapte din soia, pate vegetal şi altele asemenea, care substituie produsele de origine animală, cum trebui să procedăm cu  acestea?

‘’Într-o lume consumeristă, în care aproape totul este de vânzare, până și postul alimentar a ajuns de vânzare, exprimându-mă metaforic. Dacă noi astăzi vrem să postim cu adevărat după cum ne sfătuiau Sfinții Părinți, atunci postul nostru trebuie să fie faptic, cu fapta, credința fără fapte fiind moartă și apoi, bine-nțeles postul alimentar. Amândouă dacă le corelăm ajungem la o săvârșire corectă a postului. Însă, lumea consumeristă în care trăim ne aduce alimente înlocuitoare nesănătoase, neajutându-ne prin aceasta să postim. A posti nu însemnează a schimba compoziția unui produs alimentar. De exemplu, în loc de  lapte de vacă consumăm lapte de soia. A posti înseamnă a mă lipsi de gustul acela, nu de a-l suplimenta cu diverse ingrediente, așa-zise de post, nu am făcut decât să fim ipocriți.

Ce înseamă un post adevărat?

Postul cel adevărat este cel al jertfei, al renunțării, al echilibrului, al cumpătării. De altfel, disperarea și obsesia alimentară a postului nu are decât o semnificație duhovnicească: înfrânarea. Dacă ne vom înfrâna de la produsele din carne sau de la lactate ne vom putea înfrâna și de la înjurătură și de la minciună și de la mândrie și de la multe alte lucruri. Să fim înțelepți, să înțelegem cu adevărat ceea ce este bine să facem și să încercăm să postim prin fiecare zi a vieții noastre dovedindu-I Lui Dumnezeu că dacă El s-a suit pe cruce pentru a noastră mântuire, noi să reușim să stăm la poalele crucii mai abstinenți decât în alte perioade ale anului. a conchis Părintele Ovidiu Marțiș. 

Preotul Ovidiu Ciprian Marțiș a adresat un mesaj pascal cititorilor DC News, în care a recitat și  o poezie, care evidențiază măreția Lui Dumnezeu, precum și comuniunea omului cu Dumnezeu.

Frumos ești, Doamne!

Frumos ești, Doamne, în natură,
Frumos ești Tu și n-ai măsură.
Frumos ești, Doamne, întru flori,
Frumos ești, Doamne, și-n culori.
Frumos ești, Doamne-n răsărit,
Frumos ești Tu și n-ai sfârșit.
Frumos ești când mă uit în sus,
Frumos ești, Doamne, în apus.
Frumos Te văd pe Tine-n nori,
Frumos ești, Doamne, și în zori.
Frumos ești, Doamne, întru mine,
Frumos sunt și eu întru Tine.

Hristos în mijlocul nostru! Sărbători pascale cu pace, lumină și cu bucurie! 

Partea a doua a interviului va fi publicată în zilele următoare. Stați pe DC NEWS!

VEZI ȘI MARȚEA MARE. PREOTUL CRÂNGAȘU: CE ARATĂ PARABOLA CELOR 10 FECIOARE - VIDEO 

VEZI ȘI SĂPTĂMÂNA MARE. PREOTUL CRÂNGAȘU: CE PRESUPUNE USCAREA SMOCHINULUI NERODITOR ȘI EVOLUȚIA TÂNĂRULUI IOSIF 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel