Grefierii au intrat în grevă pe termen nelimitat. Care sunt revendicările

Dosar - imagine ilustrativă
Dosar - imagine ilustrativă

Peste 100 de grefieri din Vrancea au intrat în grevă pe termen nelimitat. Aceștia cer modificarea statutului profesional şi recunoaşterea studiilor superioare.

"Cei 114 membri ai Sindicatului Dreptatea Vrancea sunt în grevă spontană cu banderolă, începând de luni. Principala noastră revendicare este legată de identitatea noastră profesională, de modificarea statutului. Vorbim de un statut depăşit faţă de situaţia actuală de la instanţe, ca număr de personal, tehnică, obligaţii etc. Acesta este rezultatul lipsei de implicare de-a lungul anilor din partea autorităţilor. Modificarea statutului ar rezolva multe din problemele noastre, cu orele suplimentare, cu normarea muncii, cu activitatea pe care o desfăşurăm etc.", a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Sindicatului Dreptatea Vrancea, George Mirel Pîrvu.

Nu le sunt recunoscute studiile superioare

"Avem grefieri registratori şi grefieri arhivari încadraţi pe studii medii, conform vechiului statut, de acum 14 ani. Aceştia au susţinut în luna decembrie 2018 un concurs de echivalare a studiilor superioare pentru a trece într-o treaptă superioară. Problema este că nici la ora aceasta grefierii nu sunt plătiţi pe studii superioare. Acel examen expiră în şase luni de zile şi lipsa de asumare a responsabilităţilor din partea angajatorilor va duce la pierderea unui drept câştigat prin examen, examen de altfel născut chiar la iniţiativa angajatorului", a afirmat George Mirel Pîrvu.

În săptămâna 11-15 martie, grefierii vor protesta cu banderole, urmând ca din 18 martie aceştia să înceteze activitatea în afara orelor de program. Potrivit reprezentanţilor de sindicat, în instanţe este o practică curentă ca grefierii să înceteze muncă după ora 18,00.

Vezi și: 

Cel mai mare și modern planetariu din țară, pregătit pentru deschidere

Percheziții la traficanții de minori. Fetiță agresată și amenințată să întrețină relații sexuale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel