Grefieră din Oradea, trimisă în judecată. Mită pentru înmatricularea maşinilor fără plata taxei de mediu

Justitie
Justitie

O grefieră de la Tribunalul Bihor a fost trimisă în judecată de procurorii DNA-Serviciul teritorial Oradea pentru luare de mită, fals în înscrisuri și sustragere sau distrugere de înscrisuri. Ea ar fi facilitat înmatricularea a 64 de mașini fără plata taxei de mediu și într-un timp scurt.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei grefiere de la Tribunalul Bihor, care este acuzată de luare de mită, fals în înscrisuri oficiale și sustragere sau distrugere de înscrisuri, toate în formă continuată, scrie Mediafax. 

Mită de peste 8.000 de euro

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în perioada 2012-2013, grefiera ar fi pretins și primit prin intermediul unei persoane 8.350 euro pentru a facilita înmatricularea a 64 de autoturisme fără plata taxei de mediu și într-un timp cât mai scurt.

Procurorii susțin că inculpata a încercat inițial să obțină termene mai scurte pentru astfel de dosare, dar, când acest lucru nu a mai fost posibil, din cauza numărului mare de cereri, a găsit o altă modalitate de a-i ajuta pe cei care îi dădeau mită.

„Ulterior, inculpata ar fi adoptat un alt mod mai eficient de lucru și anume acela de a introduce, în mod fraudulos și contrar atribuțiunilor de serviciu, actele autoturismelor care se doreau a fi înmatriculate, în dosare deja formate și în care termenul de finalizare a procesului era unul apropiat. În același context, inculpata Cotor Doina ar fi falsificat mai multe documente din conținutul dosarelor: cererea de chemare în judecată, cerere de preschimbare a termenului aparent formulată și semnată de un reclamant, cerere de completare a cererii de chemare în judecată și, de asemenea, ar fi sustras mai multe file din cuprinsul cauzelor aflate pe rolul instanței respective", se arată în comunicatul DNA.

Potrivit acestuia, după intrarea în posesia proprietarilor, hotărârile judecătorești au devinit obligatorii pentru Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Autovehicule Bihor, care a fost nevoit să înmatriculeze autovehiculele respective fără plata taxei de mediu.

În acest dosar s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unei părți dintr-un imobil ce aparține inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel