Green Hours revine la modă

Jazz-cafe, Humberto Amesquita
Jazz-cafe, Humberto Amesquita

E la modă să șochezi. E la modă să fii influencer. E la modă să nu mergi la vot. E la modă să te revolți. E la modă să eviți oglinzile, de teamă să nu te vezi prea mult. E la modă să-ți faci selfie-uri măcar de 3 ori pe zi. E la modă să check in în locurile la modă.

Green Hours era la modă când Centrul Vechi nici nu era în plan.

E rândul dumneavoastră să-l (re)vizitaţi.  Există, de ceva timp, un Bistro chiar prietenos şi, din nou, program Non-Stop. Sunt bilete reduse pentru elevi, studenți și pensionari și - ceea ce este, parcă, cel mai important – sunt programate spectacole şi concerte care, mai mult sau mai puțin întâmplător, reflectă vremurile şi sunetele şi imaginile pe care le trăim. 

Cultură adică, artă adică ... şi aici începe, bineînţeles, treaba numeroşilor artişti ce onorează Green Hours. 

Iată cu ce evenimente artistice sunteţi aşteptaţi în următoarele zile:

Astăzi, la ora 20.00, sunteţi invitaţi la Humberto concertul grupului Amesquita 5-tet, în care ritmurile româneşti se întâlnesc cu cele italiene şi peruviene. Cvintetul este format din Humberto Amesquita (Peru) – trombon, Paolo Profeti (Italia) - alto sax, Sorin Zlat (România) – pian, Michael Acker (România) – contrabass, Iulian Nicolau (România) – baterie.

 

Opiniile unui clovn

 

Marți, 24 ianuarie, la ora 19.30, Teatrul LUNI prezintă: Opiniile unui clovn, după Heinrich Böll, un one man show Alex Buescu, în regia Ancăi Maria Colțeanu.

Nimicul pare că ar fi cel mai adecvat număr de pantomimă pentru Hans. Un clovn, un artist specializat în observarea și transformarea absurdului cotidian în numere de pantomimă... lumea lui Hans se deformează cînd este părăsit, din motive religioase, de singura femeie pe care o iubește.

 

 

 

Miercuri 25 ianuarie, la orele 19.30, din nou Teatrul LUNI care prezintă Homo Americanus poetry in motion, de și cu: Paul Cimpoieru

#teatru / #dans / #muzici // Stări ale adevărului? Homo Americanus vă va spune, fără cuvinte practic, adevărul unui artist. Al lui Paul Cimpoieru. Şi al nostru, pentru că l-am crezut.

Vineri, 27 ianuarie, la ora 19.30, puteţi viziona Mioritza, producţie a Teatrului Luni, cu Loredana Cosovanu, Alina Mîndru, Tiberiu Enache, Dumitru Georgescu.

Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai, într-o zi cu soare, deși nici măcar nu mai contează cum era, Dumnezeu a vrut să-i facă o glumă baciului moldovean și să-l facă jertfa poporului său. Doar că Mioritza noastră nu s-a resemnat, s-a uitat stânga dreapta, a analizat toate posibilitățile și și-a băgat coada stufoasă în treburile prea înalte. Panică în ceruri! Despre mituri, laitmotive și moarte într-o oră și ceva de: cum-ar-fi-dac-ar-fi-Dumnezeu-un-pic-mai-om...

 

Mioritza

 

Sau balada noastră din TRISTORY, trilogia emoțiilor tradițional închipuite.

Spectacolul este inspirat de Mioritza și scris de Daniel Chirilă

Producători: Frilensăr & Teatrul LUNI de la Green Hours 

Sîmbătă, 28 ianuarie, la ora 20.00, vă aşteaptă Nickel & Rose (SUA), un duo format din Johanna Rose - vocals, upright bass şi Carl Nichols - vocals, guitar. Originari din Milwaukee Wisconsin, cântă într-un sti original de blues and jazz cu influenţe Soul, Americana, Swing, African şi Arabic music.

Nickel and Rose

 

Duminică, 29 ianuarie, la ora 19.30,  Teatrul LUNI prezintă Once Upon cântece despre copilăria furată cu: Loredana Cosovanu, Alina Mîndru, Claudia Chiraș,  Tiberiu Enache, Ovidiu Cosovanu, Daniel Chirilă.

Imaginator: Daniel Chirilă. Muzicolog: Ovidiu Cosovanu

Once Upon este un spectacol viu, work in progress, pornit de la DaughtersauHadikaTsuki, regândit ca un musical și redenumit Hadika și ajuns la forma în care îl veți vedea acum.

Nu așa a fost prevăzut să se întîmple, dar am ținut seama și de reacțiile publicului și s-a tot transformat până a ajuns la...ONCE UPON", mărturiseşte grupul Frilensăr, compus din artiști independenți care se manifestă cât mai liber cu putință prin teatru. Încearcă orice, nu fug de nimic, fără compromisuri, dimineața, la amiază, noaptea, în bar, în teatru, pe stradă, de la experiment la tradiție, oriunde există un public atent și sincer.

Loredana Cosovanu, Daniel Chirilă și Tiberiu Enache au cîștigat Premiul pentru Grup la Gala HOP 2016, cu spectacolul ± Lorenzo.

 

Once Upon 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel