"Green Deal", efecte asupra zonelor miniere din România. Cristian Buşoi: Nu trebuie să lăsăm pe nimeni în urmă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Europarlamentaru Cristian Buşoi atrage atenţia că programul UE "Green deal" va afecta numeroase regiuni miniere, inclusiv din România. 

"Din Plenul Parlamentului European am cerut aseară Comisiei Europene să stabilească un calendar clar pentru implementarea Planului Verde European în țările membre ale Uniunii Europene. Să nu uităm că în UE încă există 41 de regiuni miniere, parte dintre ele în România, care vor fi afectate de ambiția noastră de a dezvolta o economie verde în Europa și de a fi un exemplu pentru întreaga lume", transmite europarlamentarul PNL Cristian Buşoi.

"Folosirea gazului trebuie să joace un rol esențial în asigurarea furnizării de energie"

"În perioada de tranziție, folosirea gazului trebuie să joace un rol esențial în asigurarea furnizării de energie, pentru securitatea și independența energetică. Inovarea înseamnă și să avem capacitatea de a nu lăsa pe nimeni în urmă și să ne folosim de toată infrastructura pe care o avem ca să fim, în continuare, competitivi.

Infrastructura de gaze poate fi folosită pentru transportul bio-gazului și a hidrogenului în câțiva ani. Iată o soluție cu costuri reduse, fezabilă în procesul de tranziție energetică și o foaie de parcurs sigură spre diversificare. În implementarea Pactului Verde susțin o tranziție justă și incluzivă, care să nu aducă deservicii și dezechilibre economice niciunei țări a UE", transmite Cristian Buşoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel