GRECO acuză parlamentul german de lipsă de transparenţă

Grupul Statelor Împotriva Corupţiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei a acuzat luni Germania că nu respectă recomandările privind transparenţa, în special în ceea ce priveşte Bundestag-ul, camera inferioară a parlamentului federal, transmite DPA luni.

În Germania, nivelul de conformare cu recomandările anticorupţie formulate în 2015 este "foarte scăzut în ansamblu", a constatat GRECO. Au fost complet implementate doar trei din cele opt recomandări.

Nu s-au înregistrat progrese privind cerinţa ca deputaţii să anunţe imediat posibilele conflicte de interese legate de probleme dezbătute în parlament. Nu a fost implementată nici recomandarea de a întări mijloacele de impunere a transparenţei. Recomandarea ca declaraţiile de interese ale parlamentarilor să fie extinse a fost implementată doar parţial; acestea ar trebui să includă şi pachetele de acţiuni peste anumite limite, pasivele semnificative şi interesele soţilor şi membrilor de familie.

Noile reguli privind relaţiile dintre parlamentari şi lobbyişti nu elimină decât parţial preocupările GRECO. De asemenea, recomandarea privind regulile pentru activităţile secundare ale judecătorilor a fost implementată doar la două instanţe federale germane.

În consecinţă, Germania va face pe viitor obiectul unui regim special de monitorizare pentru statele cu nivel redus de conformare, aplicat deja altor 12 din cele 48 de ţări membre ale GRECO, printre care Austria, Franţa, Ungaria şi Turcia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel