Grecia vrea să cumpere rachete pentru sistemul S-300 din Rusia

Grecia negociază cu Rusia achiziționarea de rachete pentru sistemul său antiaerian S-300, spune ministru grec al Apărării, Panos Kammenons, citat de agenția rusă RIA.

Un potențial astfel de contract nu a fost invocat de premierul Alexis Tsipras și de președintele rus Vladimir Putin în timpul vizitei recente a liderului grec la Moscova, când cei doi au stabilit consolidarea relațiilor bilaterale, dar nu s-au înțeles asupra niciunui acord financiar.

Grecia, stat membru NATO, deține sistemul rus de rachete sol-aer S-300 de la sfârșitul anilor '90, potrivit presei elene.

"Ne limităm la înlocuirea rachetelor", ar fi declarat Kammenos, care se află la Moscova pentru o conferință pe teme de securitate.

"Se derulează negocieri între Rusia și Grecia pentru mentenanța sistemelor și pentru achiziționarea de noi rachete necesare sistemelor S-300", a mai spus el.

Între timp, mai mulți experți spun că Atena riscă să nu-și plătească la timp datoria către creditorii internaționali, surse citate de Financial Times arătând că elenii sunt pregătiți să declare faliment.

Netanyahu l-a sunat pe Putin: "Rachetele S-300 vândute Iranului nu amenință Israelul"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel