Grecia: Un parlamentar Syriza, fără imunitate, după ce a înregistrat o convorbire privată cu guvernatorul Băncii Centrale

Parlamentul de la Atena a votat miercuri pentru ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Pavlos Polakis, membru Syriza şi fost ministru adjunct al sănătăţii, acuzat de defăimare şi că a înregistrat o convorbire privată cu guvernatorul Băncii Centrale a Greciei, potrivit AFP. 

Pentru prima oară de la victoria dreptei în alegerile din 7 iulie, apar disensiuni făţişe între formaţiunea de stânga Syriza, acum în opoziţie, şi partidul conservator Noua Democraţie. În semn de protest, deputaţii Syriza au părăsit parlamentul înainte de începerea votului.

Fostul premier Syriza, Alexis Tsipras, a promis că 'va fi la întâlnirea din parlament şi în stradă' pentru a-şi exprima opoziţia faţă de politica guvernamentală. Polakis, ministrul adjunct al sănătăţii, în guvernul premierului Alexis Tsipras (2015-2019), face obiectul a două plângeri. Prima vine de la guvernatorul Băncii Centrale a Greciei, Yannis Stournaras, potrivit căruia Polakis a înregistrat o conversaţie telefonică privată pe care a avut-o cu el fără acordul său.

A doua a fost depusă de reprezentantul sindicatului lucrătorilor din cadrul Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor (KEELPNO), care l-a acuzat de defăimare pe vremea când era încă în guvern. Înaintea votului pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare, Polakis a acuzat guvernul conservator de la tribuna legislativului de 'persecuţie politică' şi 'act imoral de revanşism'. Imunitatea lui Polakis a fost ridicată în ambele cazuri cu 162, respectiv 163 de voturi din cei 300 de parlamentari cât numără parlamentul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel