Grecia, incendiu. Dancilă, mesaj pentru Tsipras

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul României i-a transmis un mesaj omologului său din Republica Elenă, după incendiul doldat cu zeci de pierderi de vieți omenești. 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis, marţi, premierului grec Alexis Tsipras "sincere condoleanţe şi profunde regrete" pentru pierderile de vieţi omeneşti survenite în urma incendiilor care au cuprins regiunea Attica şi a exprimat disponibilitatea Guvernului de la Bucureşti pentru acordarea de sprijin şi suport Republicii Elene pentru a depăşi cu bine tragica situaţie.

"În urma incendiilor care au cuprins regiunea Attica în aceste zile, prim-ministrul român Viorica Dăncilă a transmis prim-ministrului grec Alexis Tsipras sincere condoleanţe şi profunde regrete pentru pierderile de vieţi omeneşti. Premierul României a exprimat disponibilitate pentru acordarea neîntârziată de sprijin şi suport Republicii Elene pentru a depăşi cu bine această tragică situaţie", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Se poartă deja discuții


Potrivit sursei citate, ministrul român al Apărării se află deja în contact cu omologul elen pentru stabilirea eventualelor modalităţi prin care România ar putea acorda sprijin Greciei.

În ultimele zile, regiuni din Grecia au fost afectate de incendii de vegetaţie, declanşate şi în contextul unui val de căldură care s-a abătut asupra ţării, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius. Potrivit ultimului bilanţ, numărul persoanelor decedate în urma incendiilor de pădure din împrejurimile Atenei a urcat la 50, au anunţat marţi autorităţile, citate de agenţia DPA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel