Grecia, doliu naţional. Klaus Iohannis, mesaj de condoleanţe

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe omologului său grec, Prokopis Pavlopoulos.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj omologului său grec, Prokopis Pavlopoulos, în urma incendiilor de vegetaţie din Republica Elenă, subliniind solidaritatea deplină a României şi a românilor cu întregul popor elen, informează Administraţia Prezidenţială. 

"Preşedintele României a adresat condoleanţe preşedintelui Republicii Elene şi familiilor îndoliate, ca urmare a tragicelor incendii de vegetaţie care au cuprins, începând cu ziua de 23 iulie, regiunea Attica, soldate cu regretabile pierderi de vieţi omeneşti, printre care şi copii, răniţi şi importante pagube materiale", precizează Administraţia Prezidenţială. 

De asemenea, şeful statului a transmis "urări de rapidă însănătoşire pentru cei răniţi, precum şi solidaritatea deplină a României şi românilor cu întregul popor elen". 

Bilanţul victimelor incendiilor izbucnite în împrejurimile Atenei a crescut marţi la 60, a anunţat municipalitatea din Rafina, principalul oraş al zonei litorale devastate de flăcări de pe coasta de est a Atticii, în timp ce ţara se află încă sub şocul descoperirii macabre a 26 de corpuri carbonizate, dintre care unele ale unor "copii mici", informează AFP. "Astăzi Grecia este în doliu", a declarat premierul Alexis Tsipras, anunţând, într-un discurs televizat adresat naţiunii, trei zile de doliu naţional. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel