Grecia, confruntări. Violențe pe străzile Atenei

GREECE/PROTESTS
GREECE/PROTESTS

Atena a fost miercuri scena unor noi confruntări violente între poliție și mai multe sute de manifestanți. 

Incidentele au avut loc cu ocazia unei demonstrații care comemora 9 ani de la uciderea de către poliție a unui adolescent. Moartea lui a declanșat atunci unele dintre cele mai grave revolte de stradă din istoria recentă a Greciei.

Mai multe sute de tineri au demonstrat în centrul Atenei, dar marșul lor a degenerat rapid în violențe. Manifestanții au dat foc mai multor coșuri de gunoi, au devastat magazine și au aruncat cu pietre în forțele de ordine, informează TVR. Poliția a recurs la gaze lacrimogene.

Peste 2 mii de polițiști au fost mobilizați pentru aceasta manifestație iar violentele s-au prelungit până târziu în noapte. Forțele de ordine au format cordoane de protecție în jurul Parlamentului și a mai multor hoteluri din centrul Atenei pentru a le apăra de furia tinerilor.

Manifestația a fost organizata pentru a comemora 9 ani e la uciderea lui Alexandro Grigoropoulos, un adolescent în vârsta de 15 ani împușcat mortal de forțele speciale.

În seara de 6 decembrie 2008, băiatul a murit după o altercație între un grup de tineri și poliție. Incidentul a declanșat mai multe săptămâni de demonstrații violente, printre cele mai grave din istoria recentă a Greciei.

Revoltele au fost alimentate și de nemulțumirea oamenilor față de condițiile economice și rata șomajului, fiind un preambul al crizei economice care avea să paralizeze țara în următorii ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel