Urmărește emisiunea live


Canabis în scop medicinal. O ţară europeană a legalizat producţia

Parlamentul grec a legalizat joi producţia de canabis în scop terapeutic şi de produse farmaceutice derivate, informează AFP.

Proiectul de lege, care se înscrie în seria reformelor sociale promovate de guvernul lui Alexis Tsipras, a fost susţinut de deputaţii majorităţii, în care sunt aliate stânga radicală şi dreapta suveranistă, şi de opoziţia de centru-stânga.

Opoziţia conservatoare şi neonaziştii, precum şi partidul comunist KKE, au votat împotrivă. Raportorul opoziţiei conservatoare, Kostas Vlasis, a spus că reforma este susceptibilă să aducă ţara în ritmul unui 'interminabil joint'.

Într-o ţară în care utilizarea recreativă a canabisului rămâne interzisă, textul de lege prevede condiţii stricte pentru cultura acestei plante şi fabricarea de produse farmaceutice derivate. Această reformă urmează 'să deschidă calea pentru investiţii greceşti şi străine', a explicat recent pentru AFP Yannis Tsironis, adjunctul ministrului dezvoltării agricole.

Cifra de afaceri care ar putea fi generată 'este estimată la între 1,5 şi două miliarde de euro', a precizat el, subliniind că firme greceşti, dar şi israeliene sau canadiene sunt interesate. Climatul însorit din Grecia este considerat foarte favorabil pentru dezvoltarea acestei culturi, după cum atestă de altfel şi descoperirea de către poliţie a unor plantaţii ilegale de canabis în mediul rural.

[citeste si]

Anul trecut, guvernul a autorizat, în anumite condiţii, importul anumitor produse farmaceutice pe bază de canabis medicinal, precum şi cultura de cânepă sau Cannabis sativa în scopuri industriale. Cânepa poate fi utilizată în construcţii, textile, papetărie, alimentaţie sau chiar în fabricarea de materiale compozite. În jur de zece ţări din UE au autorizat cultivarea canabisului în scopuri medicinale, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel